Lions Club Trollbäcken

Lions Club Trollbäcken - historia

Lions Club Trollbäcken startade sin verksamhet den 15 november 1980. Charterklubb var Tyresöklubben som varit verksam sedan 1960. 2004 initierade vår klubb startandet av en systerklubb, Aurora, med klubblokal i Kumla Herrgård. År 2013 bidrog vi aktivt att starta en ny Leoklubb. D.v.s. en ungdomsklubb. Den hette Lions Club Stockholms Students och bestod av studenter på bl.a. KTH. Guiding lions, som hälpte till i början, var Mats Granath, medlem i vår klubb. Hans dotter, Louise, blev den nya klubbens första president. När ungdomarna slutade på KTH och skingrades ut i landet lades klubben ner och finns inte längre. 
Av vår klubbs nuvarnde medlemmar är fyra stycken chartermedlemmar, dvs de har varit med från starten.
Dessa är Alf Glesing, Gunnar Nyman, Ove Parbrink och Günther Wilhelm.
De första åren hade klubben Scoutstugan i Fornuddsparken som klubblokal men i och med att Kumla Herrgård, i början av 90-talet, renoverades har vi disponerat källarvalvet i herrgården för våra möten.
Klubben har under sina drygt 35 år samlat och arbetat in över 5 Mkr som oavkortat delats ut som bidrag och stipendier. Bland stora projekt kan nämnas upprustningen av Kumla Herrgård, köp av en Ribb-båt till hcpföreningen Skota Hem samt uppbyggnaden av en skola i Sri Lanka (efter tsunamikatastrofen).
Våra stora aktiviteter för att få in pengar var från början Julgransförsäljningen, Trollbäcksdagarna samt på senare år försäljningen av Påskträd till företagarna i Trollbäcken. Vi deltog också aktivt i Världens Barn-aktiviteterna. Sedan 2015 har Trollbäcksdagarna och Världens Barn aktiviteterna utgått. Nämnas bör också att klubben har och alltid har haft en god relation till kommunen och de lokala företagarna. Klubben har aven ett nära samarbete med Hanvikens SK sedan 2013. De hjälper oss i juletid med våra julgranar. Det är ett tungt arbete att hantera julgranarna vid vår försäljning som brukar starta vid Lucia-tid och pågå så länge vi har granar kvar, ofta ända fram till julafton. Det är en mycket  personalintensiv aktivitet.
Vår klubb har även bidragit med personer till viktiga poster inom Lions Centralt. Här kan nämnas att både Björn Palmer och Mats Granath har varit distriktsguvenörer och sedan den 1 juli 2017 utsågs Mats Granath till ordförande för Lions i Sverige.

 

 • Lions Club Trollbäcken

  Kumla Herrgård, Kumla Allé 47
  135 53 Tyresö
 • Telefon
  0708-956300

 • E-post

  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 • Organisationsnummer

  812401-1449
 • Design av IntenditWebbyrå